gevel schilderen

Een nieuwe verflaag kan wonderen verrichten bij het transformeren van het uiterlijk van uw huis.

Het kan helpen om uw huis een echte identiteit te geven op straat en de toon te zetten voor wat u van binnen kunt verwachten.

Hoewel schilderen een snelle en eenvoudige manier is om een opbeurende verandering te maken, kan het gebrek aan goede voorbereiding van het oppervlak alles in de steek laten.

Lees meer over: Gevel schilderen: Soorten verf – Realisaties & Prijs per m2

Volgens classesdupatrimoine, is de voorbereiding essentieel voor het bereiken van een goede buitenafwerking. Maar helaas, het is iets wat de meesten van ons laten glijden.

“De voorbereiding van het oppervlak zal over het algemeen meer tijd kosten dan het schilderij zelf, en het is iets wat mensen niet beseffen dat het zo belangrijk is”.

De grondlegger van classesdupatrimoine adviseerde om van de voorbereiding een prioriteit te maken en tijd te nemen voor het glad schuren van oppervlakken, het vullen van gaten, het strippen van oude vernis en het afschrapen van schilverf.

“Het kan saai zijn, maar als je het niet doet, zal je nieuwe verf aan de oude verf blijven plakken en het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat de verf begint te pellen,” zei ze.

Kleuren kiezen

Denk strategisch na over het kleurenschema van uw huis. U wilt iets dat het pand versterkt en de omgeving aanvult.

“Het eerste wat ik zou doen is kijken naar de bouwdatum van het huis. Het kan helpen bij het kiezen van uw externe kleuren, hoewel het geen harde en snelle regel is,” zei classesdupatrimoine.

“Probeer niet en maak uw huis niet iets het is niet omdat het niet juist zal kijken en in een bezit devaluatie kon resulteren.”.

Zij adviseerde de muren in één kleur worden geschilderd (tenzij het doen van buiteneigenschapsmuren) en de versieringen in een omgekeerde kleur. Als je donkere muren had, ga dan voor lichte afwerkingen en andersom.

“Wat er soms minder effectief uitziet, is als je zoiets als een grijze gevel hebt, en je deze combineert met zwarte ramen. Er is gewoon geen contrast, wat nodig is als je een huis van buitenaf schildert omdat het interessant is,” zei ze.

Verf kan worden gebruikt om kenmerken op de gevel te accentueren, maar ook om lelijke plekken te camoufleren.

“Het kan slim worden aangebracht om de aandacht ergens van af te leiden,” zei classesdupatrimoine.

“Je kunt bijvoorbeeld een lelijke stenen muur aan de zijkant van je huis hebben, dus overweeg ook om de huiskleur uit te breiden naar de muur, zodat het er een wordt en dit ongewenste aspect wordt gebagatelliseerd”.

Behoefte om het te weten

Veel uitwendige verven zijn vandaag de dag zelfaanzuigend, wat betekent dat u misschien geen ondervacht nodig heeft.

“Mensen controleren dit vaak niet voordat ze hun verf kopen,” zei classesdupatrimoine. “Bij sommige oppervlakken heb je wel een onderlaag nodig, dus stel deze vraag altijd in de winkel.

Ze benadrukte het belang van het gebruik van de juiste verven voor deze taak, zoals Taubmans’ bijgewerkte All Weather Exterior verven, die beloofden de sterkste krachten van de natuur te weerstaan.

“Vermijd het gebruik van interne of glanzende verven aan de buitenkant, omdat externe verven speciale eigenschappen hebben toegevoegd om ze te helpen weerstaan aan weersinvloeden zoals UV-blootstelling”.

classesdupatrimoine adviseert het gebruik van laagglanzende of matte verf op buitenmuren en laagglanzende of halfglanzende verf voor sierlijsten, zoals dakgoten, fasciën en buitenkozijnen.

“Het biedt een klein contrast,” zei classesdupatrimoine. “En ik heb, in mijn ervaring, de semi-glanzende verf gevonden, heeft de neiging om een beetje langer mee te gaan dan een platte lage glans.

Handige tips

classesdupatrimoine kreeg dit extra advies over het schilderen van het exterieur:

  • Vermijd het gebruik van normale huishoudverf op metalen oppervlakken, omdat deze snel kan afschilferen en barsten. Gebruik eerst een metalen onderlaag.
  • Spuit verf dakpannen, maar vergeet niet, je kunt alleen ongeglazuurde tegels schilderen.
  • Bespaar geld door zelf de muren en lage delen van uw huis te schilderen en huur dan een schilder in voor de hoge plekken.
  • Gebruik bestratingsverf om een oprit of voorpad op te frissen.
  • Gebruik een spuitpistool voor de muren, maar zorg voor een goede kwaliteit. Goedkopere modellen hebben de neiging om meer verf te gebruiken dan modellen van handelskwaliteit.
  • Verf nooit over baksteen als u van plan bent om cement-render het oppervlak langs het spoor, omdat render heeft moeite om vast te houden aan geschilderde baksteen. Elke steen zal moeten worden gechipt in met de hand door de cement renderer om de render te krijgen om te plakken, die vervolgens kan duur worden.