Hoe hard je het ook probeert, het lijkt er niet op dat je dezelfde scherpe lijnen krijgt als een professionele schilder; vooral wanneer twee verschillende kleuren aan de muur worden gebruikt. Wat is hun truc? Naast veel oefenen weten professionele schilderexperts dat de eerste manier om die ultra-rechte lijnen te verkrijgen de beste kleur is. Ja, door over de tape te schilderen met de eerste kleur, bloedt deze erdoorheen (en ja, er zal altijd wat doorbloeden, ongeacht de tape van de schilder die je kiest). Op die manier kan de tape de tweede kleur beschermen tegen doorbloeden en je lijn verpesten.
Nog steeds niet overtuigd dat dit zal werken? Hier is een stapsgewijze benadering voor het maken van de rechtste, helderste verflijnen die u ooit hebt gezien:

Stap één: verkrijg de eerste kleur aan de muur

Begin met het schilderen van die tweekleurige muur door de eerste kleur op de muur te krijgen en deze uit te breiden tot waar je de verflijn wilt hebben. Dit geeft de muur een goede basiskleur en voorkomt doorbloeden wanneer u de tweede kleur aanbrengt.

Stap twee: houd uw meetlint vastWacht tot de eerste kleur goed droogt (dit is erg belangrijk) en plak de tape van je schilder aan de muur. Zorg ervoor dat de rand de ruimte aangeeft waar de twee kleuren elkaar op de muur ontmoeten.

Stap drie: maak een aflooplijn

Dit is misschien de meest cruciale stap in het hele proces: een aftaplijn maken. Dit wordt gedaan door de tape-lijn (tegen de tape) te schilderen met de eerste kleur. Dit helpt om de tape af te dichten en te voorkomen dat de tweede kleur er doorheen komt en die lijn verpest. Zorg ervoor dat u de nieuwe kleur weghoudt van de naadlijn, zodat u niet te veel kleurcontrast krijgt. Dit geeft ook een meer natuurlijke uitstraling aan het tweekleurenschema.

Stap vier: Tijd voor een tweede laag

Zodra de bloedende laag is opgedroogd; het is tijd om te schilderen op je tweede kleur jas. Tip: zorg ervoor dat de kleur over de rand van de verflijn gaat voor een gladdere uiteindelijke look.

Stap vijf: Verwijder de tape van de schilder terwijl hij nat is

Je instinct kan je vertellen om te wachten tot de verf opdroogt om de tape van die schilder weg te pellen – val niet voor deze groentje fout! Verf heeft de gewoonte zichzelf af te dichten terwijl het droogt, wat het verwijderen van de tape moeilijk – en rommelig kan maken. Trek in plaats daarvan in een hoek van 90 graden weg terwijl het nat is voor elke keer een perfecte verflijn!

Vraag om hulp

Weet u nog steeds niet zeker of u dat meerkleurige verfwerk zelf aankan? Roep dan de experts van The Painting Company in om te helpen.